Valget af den Rigtige Bil kræver at du Dropper Perfektionismen

img

Glæder du dig til at kunne kaste dig ud i, at erstatte din nuværende bil med en ny model? Sådan er der rigtigt mange der har det. Når vi ejer en bil så går vi typisk igennem tre faser. Først så er vi ellevilde over at have en ny bil. Vi kan næsten ikke få nok af at køre i den, og brainstormer nærmest ubevidst efter grunde til at køre endnu en tur i bilen. Alt ved den er bare perfekt: vi nyder hvordan det føles at sidde i sæderne, vi kan ikke holde op med at snakke om følelsen af rattet og så videre. Det holder typisk en måned eller to. Derefter træder man ind i en lang periode, hvor bilen bare er et ganske praktisk værktøj. Man lægger ikke rigtigt mærke til den længere: man er glad for bilen, men den er ikke rigtigt noget specielt. Vi foretrækker faktisk mest af alt at bilen er i baggrunden: vi lægger typisk kun mærke til den, når noget holder op med at virke. Hvilket bringer os til den tredje fase af, at eje en bil. Når man har haft sin bil i et godt stykke tid, så begynder man at blive mere og mere irriteret på den. En stor del af grunden til dette er selvfølgeligt, at biler jo bliver slidte med tiden, og derfor begynder at kræve løbende vedligeholdelse. Så bilen begynder at sige nogle underlige lyde, og man har bare mere besvær med den, end man havde i starten. Men selv ting der ikke har ændret sig kan begynde at irritere os. Når vi har kørt i en bil længe, så har vi ligesom lagt mærke til hver enkelt lille detalje i den: og nogle af dem begynder bare at irritere os mere og mere for hver dag der går. Det var overhovedet ikke noget vi lagde mærke til det første lange stykke tid. Men nu kan vi ikke få øjnene fra det. Det er typisk her, man begynder at lægge planer for købet af en ny bil.

Det er skam også ganske fornuftigt. Men hvorfor går der altid så lang tid fra, at man får tanken, og til at man endelig tager handling? Nogle gange er det økonomien der lige skal på plads først. Men mange udskyder det også længe efter, at det finansielle er på plads. Hvorfor?

Det skyldes vores indre perfektionist. Biler koster mange penge, og derfor vil vi gerne vælge den helt perfekte bil. Men hvis sådan én fandtes, tror du så ikke, at alle ville køre rundt i den? Faktum er nemlig, at der ikke findes en perfekt bil. Jo før du indser det, jo hurtigere kan du udskifte den bil der frustrerer dig, men én, som du kan komme igennem alle tre faser med igen.

Brugte biler til salg er derfor ofte det bedste sted at starte sin jagt. Du vil også opleve den første fase, hvor du er fuldstændigt forelsket i bilen, med den rette brugte bil. Så hvorfor betale overpris for den oplevelse, ved at købe en fabriksny bil? Drop perfektionen, find en brugt bil der virker tiltalende, og kom så i gang med at nyde den på fuld drøn.